Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2022

ΠΕΔ Κρήτης: Δήλωση Γ. Κουράκη για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη

Μεγάλη χαρακτηρίζει την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης. Ειδικότερα στη δήλωσή του αναφέρει:

Η απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη, μιας προσωπικότητας που καταξιώθηκε υπηρετώντας τον κορυφαίο θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Πρόεδρος, αλλά και τον χώρο της Δικαιοσύνης, τον οποίο τίμησε σε δύσκολες εποχές, είναι μεγάλη.

Ως ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη, απέδειξε ότι η δύναμη του Δικαίου υπερβαίνει κάθε συνωμοτική διαπλοκή.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης αποτέλεσε και αποτελεί λαμπρό υπόδειγμα αδέκαστου, ευσυνείδητου και θαρραλέου δικαστικού λειτουργού.

Υπηρέτησε τη χώρα και το λαό μας ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία. Είχε βαθειά προσήλωση στο Σύνταγμα και με ευσυνειδησία εκπροσώπησε τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.

Ο πατριωτισμός και η εντιμότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Στο νησί μας, είμαστε υπερήφανοι για την κρητική καταγωγή του και αισθανόμαστε μεγάλη οδύνη για την απώλειά του.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 2025

Αφιέρωμα σε μια σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου θεάτρου, στον Θεόδωρο Τερζόπουλο Με μια μεγάλη συναυλία,…

Ενδιαφέρουν 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Ηρακλείου για το ζήτημα του χώρου υποδοχής μεταναστών/προσφύγων

Στο Ηράκλειο ο Μ. Βορίδης με στόχο την εύρεση χώρου για τη διαδικασία πρώτης καταγραφής…

LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 13 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος κύκλος Προσκλήσεων του προγράμματος LIFE

Σας ενημερώνουμε ότι ο  νέος κύκλος των προσκλήσεων του προγράμματος LIFE έχει ανοίξει. Τις επόμενες…