Άρθρο Localit 03 Ιανουαρίου, 2022

Από 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις δήμων και περιφερειών για εγγειοβελτιωτικά έργα 40 εκ. ευρώ

Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν οι αιτήσεις  που αφορούν εγγειοβελτιωτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ  με δικαιούχους τους δήμους της χώρας, σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση που εκδόθηκε στο πλαίσιο της Δράσης: «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Η  αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά  έως τις 6 Μαΐου μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Ο.Π.Σ.Α.Α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 40 εκατ. ευρώ και η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο. Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.  Η δράση προβλέπει την χρηματοδότηση έργων με προϋπολογισμό έως 2,2 εκατ. ευρώ.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται αφορούν σε βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…