Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2021

Κλειστά σχολεία στη Χαλκιδική-Πτώσεις δένδρων σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

Πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επιχειρήσει σε επτά περιπτώσεις, απομακρύνοντας κορμούς δένδρων και λαμαρίνες από δρόμους, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα.

Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες στην κοινότητα της Συκιάς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα και των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε η Δημοτική Αρχή.

Προβλήματα προκάλεσε η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, με τους ισχυρούς ανέμους και τις σφοδρές καταιγίδες να προκαλούν κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και ακυρώσεις πτήσεων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, από την έντονη βροχόπτωση, σημειώθηκε κατολίσθηση στο περιφερειακό οδικό δίκτυο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στους Καρουσάδες, ενώ περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, που έπεσαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή Κανόνι. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στο Θέατρο Μον Ρεπό.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί, μετά τις 21:30, σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις αναχώρησης για το εξωτερικό.

Κέρκυρα: Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και ακυρώσεις πτήσεων προκάλεσε η κακοκαιρία

Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Τουρνάς. Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, σε συνάντηση που είχε μαζί του, «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΠΕ Κέρκυρας, ενώ ειδική μνεία έγινε στην πυροπροστασία της Παλιάς Πόλης και στον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται, καθώς και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΥ Κέρκυρας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…