Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Η δήμαρχος Τήλου καταγγέλλει ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος

Η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη με δήλωσή της καταγγέλλει την ταλαιπωρία που υφίσταται το νησί από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.

“Δεκαετίες τώρα, αναφέρει η δήμαρχος Τήλου,  οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Τήλου, υποφέρουν από τις ξαφνικές πολύωρες διακοπές, που έχουν βαρύ οικονομικό κόστος, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το πολυβραβευμένο διεθνώς, ως πρωτοποριακή μορφή ήπιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Tilos project”, λειτουργεί πλήρως εδώ και τρία χρόνια, οι διακοπές συνεχίζονται με απόλυτη ευθύνη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Το βραβευμένο έργο εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία στην Τήλο σε περίπτωση διακοπής, αν η βλάβη δεν βρίσκεται φυσικά στο δίκτυο εντός Τήλου. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται εκεί, αποθηκευμένη μόνιμα στις μπαταρίες του έργου. Η απίστευτη γραφειοκρατία ωστόσο, εμποδίζει μέχρι σήμερα το σύστημα να λειτουργήσει.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που ενοχλούνται από το παράδειγμα της Τήλου και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ενδεχόμενη μίμησή του και από άλλα νησιά ή περιοχές.

Απευθύνω έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς κάθε αρμόδιο: Μην παίζετε με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού, που αναπτύσσεται αδιάκοπα, με πολύ κόπο όμως των κατοίκων του».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Κογκρέσσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Μαρτυρικό Δίστομο

Tην αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης υποδέχτηκε την Τρίτη…

Με μια ματιά 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ζητά προσοχή από τους συνεργάτες του για απόπειρα απάτης σε βάρος τους

Την προσοχή σε όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές του, εφιστά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης,…

Με μια ματιά 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11 τόνοι ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Κατασχέθηκαν 11 τόνοι ακατάλληλου κρέατος από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν…