16 Ιουνίου, 2021

Τακτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο τον Δήμο Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και λοιπών επιβλαβών εντόμων.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει εφαρμογές στις εστίες διαχείμασης και αναπαραγωγής των κουνουπιών, με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές κ.α.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις (3) κύκλους ψεκασμών και ήδη πραγματοποιείται ο πρώτος κύκλος, στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων και στην Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστούν εντός των οικισμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ψεκασμοί επίσης θα πραγματοποιηθούν και στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.

«Συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα των τακτικών ψεκασμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων των δημοτών μας. Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόζεται και σταδιακά θα ολοκληρωθεί σε όλο το εύρος του Δήμου » αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Παντελής Κωλέτσος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προωθείται η μελετητική ωρίμανση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης της ενεργειακής αναβάθμισης εμβληματικών κτιρίων όπως τα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής,…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…