31 Μαΐου, 2021

Ανάσες δροσιάς και άθλησης στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Διέξοδο χαράς και δροσιάς αλλά και άθλησης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί το πρώην στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος», όπως αναφέρει ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Κάτοικοι και επισκέπτες καθημερινά απολαμβάνουν στον καταπράσινο περιβάλλον ανεκτίμητες στιγμές  χαλάρωσης στα κιόσκια και τα παγκάκια αλλά και άθλησης καθώς ο χώρος του προσφέρεται για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ποδηλατάδες, ρόλερ κτλ.

Πλέον, ενημερώνει, όλοι  μπορούν να επιλέξουν  μια νέα διαδρομή, η οποία ονομάστηκε «διαδρομή ζωής» εντός του στρατοπέδου η οποία έχει ως αφετηρία και τερματισμό της το κιόσκι δίπλα στην Εκκλησιά. Η κυκλική σχεδόν διαδρομή είναι 1.200 μέτρων και αποτελεί μια ευχάριστη, αναζωογονητική, όμορφη βόλτα, ένα μονοπάτι μέσα σε δένδρα και πράσινο.

Επιπλέον ο Δήμος υπενθυμίζει ότι πριν λίγες ημέρες παραδόθηκε και λειτουργεί,  ένα σύγχρονο υπαίθριο Roller skate park ή αλλιώς πάρκο για πατίνια στην οδό Γεννηματά στους Αμπελόκηπους. Ένας απίθανος χώρος που δημιουργήθηκε για το άθλημα που αγαπούν ιδιαίτερα παιδιά και έφηβοι, αλλά και ενήλικες.

Μάλιστα σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και το δεύτερο υπαίθριο Roller skate park εντός του πρ. Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στο χώρο όπου βρισκόταν το υπόστεγο (όρχος) των στρατιωτικών οχημάτων έκτασης 500 τ.μ.

«Δημιουργήσαμε δυο υποδειγματικούς κοινόχρηστους χώρους, εναλλακτικής άθλησης και αναψυχής, εστιάζοντας κυρίως στην ασφάλεια χρήσης. Ανταποκρινόμενοι στα εκατοντάδες αιτήματα γονέων εφήβων που ζητούσαν ένα πάρκο για πατίνι στο δήμο», λέει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ.Γκίκα

Συνεδρίασε σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της τρέχουσας θητείας, η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…