Άρθρο Localit 10 Μαΐου, 2021

Στη δημιουργία πολύ-λειτουργικής ενεργειακής κοινότητας με τη συμμετοχή πολιτών και Αυτοδιοίκησης προσβλέπει ο δήμος Ρεθύμνου

Στη δημιουργία μίας πρότυπης, πολύ-λειτουργικής ενεργειακής κοινότητας στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσβλέπει ο δήμος Ρεθύμνου. Για το λόγο αυτό από κοινού με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΗΛΕΚΡΑ Energy Cooperative υπέβαλλε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της δράσης «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», ώστε το προτεινόμενο έργο, να συνδράμει στην ανάπτυξη βιώσιμων, καινοτόμων και συμμετοχικών λύσεων στο Ρέθυμνο. Σκοπός πρωτίστως είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση σε ζητήματα ενεργειακής δημοκρατίας, ενεργειακής φτώχειας και ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της ενέργειας καθώς επίσης και η ανάπτυξη εργαλείων που θα παρέχουν τη δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να συμμετέχει ενεργά, συλλογικά και με πνεύμα πρωτοπορίας στο σχεδιασμό της επόμενης ενεργειακής ημέρας.

Τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και τη δημοτική αρχή, στηρίζουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και οι δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περάκης, Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη «παρείχαν σημαντική και ουσιαστική στήριξη με σχετική επιστολή, της πρότασης του δήμου, αλλά και τον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό Ενεργειακών Κοινοτήτων (RESCoop), ο οποίος αριθμεί άνω των 1900 ενεργειακών κοινοτήτων ανά την Ευρώπη, με συμμετοχή 1,25 εκατομμυρίων πολιτών. Στήριξη προσέφεραν ασφαλώς και κοινωνικοί και ακαδημαϊκοί φορείς της Κρήτης και ευρύτερα».

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή στο Ρέθυμνο, το έργο δημιουργεί τοπικές και ευρύτερες συνέργειες, αλλά στοχεύει και στην ανάδειξη της Κρήτης συνολικά ως έναν κρίσιμο κρίκο στην ενεργειακή μετάβαση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. «Με αυτό τον τρόπο, ο δήμος Ρεθύμνου επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του για τη μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή εποχή με κοινωνικό πρόσημο, αναλαμβάνοντας να θέσει τις βάσεις και τη δέσμευση να οδηγήσει την πόλη του Ρεθύμνου στην επόμενη μέρα με αξιοκρατία και καινοτόμα στρατηγική δράση. Με έμφαση στη σταθερή βελτίωση της καθημερινότητας και οργανωμένες πρωτοβουλίες και σχέδιο δράσης, ο δήμος θα εντατικοποιήσει την προσπάθεια διαρκούς δημιουργίας συνθηκών που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, θωρακίζοντας την τοπική κοινωνία στο παρόν και διασφαλίζοντας τον αναπτυξιακό, εξελικτικό της βηματισμό στο μέλλον» επισημαίνουν τόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ‘Αγγελος Μαλάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συστήνει ο Δήμος Κορυδαλλού

Στη σύσταση Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού. Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρά: Πασχαλινά καλάθια στις γιαγιάδες και τους παππούδες του νησιού

Με πολύ μεράκι, όρεξη και κυρίως αγάπη, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ετοίμασε για το…

Ρεπορτάζ 30 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Στα μπλε το Δημαρχείο και το Ρολόι της πόλης για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Στα Γρεβενά, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο και το ιστορικό Ρολόι της πόλης,…