Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2021

Αντι-γκράφιτι επιχείρηση από τον Δήμο Αθηναίων στην Ερμού

Μεγάλη αντιγκράφιτι  επιχείρηση , στον ιστορικό δρόμο της Ερμού, διάρκειας 18 ημερών, πραγματοποίησαν  εξειδικευμένα  συνεργεία της Διεύθυνσης  Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, “έλαμψε”.

Χρησιμοποιήθηκαν εξακόσια λίτρα διαλυτικού υγρού,  καθώς και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό, ενώ τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν 200 λίτρα ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

«Παράλληλα, τα καλόγουστα γκράφιτι, εικαστικής αξίας σε όλο το μήκος του πέτρινου τοίχου προστατεύθηκαν με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού. Αυτή, άλλωστε, είναι η γενική αρχή που ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων για αυτή την μορφή σύγχρονης τέχνης», όπως αναφέρει σχετικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…