Άρθρο Localit 27 Απριλίου, 2021

Δήμος Γρεβενών: Υπεγράφη η σύμβαση για τις “Έξυπνες” Στάσεις Λεωφορείων

Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων θα αποκτήσει σύντομα η πόλη των Γρεβενών μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ύψους 50.000 ευρώ, με κονδύλια του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Τα καινούργια στέγαστρα, πέρα από το άνετο περιβάλλον αναμονής και την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, θα μπορούν να παρέχουν απευθείας πληροφόρηση προς το επιβατικό κοινό για την ώρα άφιξης των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων τύπου LED.

Επιπλέον, οι νέες στάσεις προβλέπεται να είναι ενεργειακά αυτόνομες, προσφέροντας μάλιστα ασύρματο δίκτυο Wi-Fi αλλά και δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών καθώς θα εξοπλιστούν με ειδικές θύρες USB.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Γρεβενών, οι 13 “έξυπνες” στάσεις θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία: 1ο Γυμνάσιο, Διοικητήριο, ΕΠΑΛ, Νοσοκομείο, Εργατικές Κατοικίες, Κ. Ταλιαδούρη, ΚΤΕΛ, Νεκροταφείο αλλά και στην Κοινότητα Μυρσίνης της Δημοτικής Ενότητας Γρεβενών.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών που αναβαθμίζουν ριζικά το αστικό περιβάλλον, στηρίζουν τη δημόσια συγκοινωνία και αξιοποιούν ορθά όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία υπέρ των πολιτών στο πλαίσιο της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…