Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2021

Πεζοδρόμια και φωτιστικά που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της  Μονεμβασιάς

Μια σημαντική παρέμβαση που αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών, στην Κοινότητα Μονεμβασίας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής Ηρακλής  Τριχείλης:  «Με την ανωτέρω παρέμβαση επιτυγχάνεται η βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής (συμπλήρωση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου κίνησης πεζών, ασφάλεια πεζών), η ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, η αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και η ενίσχυση του χαρακτήρα του εμπορικού και ιστορικού κέντρου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 360.000,00 €.

Η πράξη αφορά στην Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών στην Κοινότητα Μονεμβασίας από την Νότια πλευρά της Μονεμβασίας (θέση Μαρίνα)  έως τη βόρεια πλευρά της (έξοδο προς Σπάρτη) συνολικού μήκους 700 μ. περίπου με ακανόνιστους σχιστόλιθους χρώματος γκρι για το μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών, κυβόλιθους φυσικού γρανίτη από πορφυρίτη και τσιμεντόπλακες όδευσης τυφλών. Επίσης θα τοποθετηθούν 90 φωτιστικά σώματα ύψους 3,50 μ. με διπλό φωτιστικό σώμα οδικού φωτισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…