Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2021

Αλεξανδρούπολη: Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ για κατοίκους πλημμυροπαθών περιοχών

Τα κυβικά νερού που ήταν καταγεγραμμένα κατά το προηγούμενο έτος θα χρεωθούν οι καταναλωτές των οικισμών Νίψας και Λουτρών κατά την εκκαθαριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, ενώ στην περίπτωση που ο μετρητής τους έχει καταγράψει λιγότερη κατανάλωση από εκείνη του 2020, τότε θα χρεωθούν με τη μικρότερη εκ των δύο. Την απόφαση αυτή έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως και προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω οικισμοί επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιανουαρίου και το σκεπτικό της απόφασης εδράζεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών αντιμετώπισαν προβλήματα και ταλαιπωρήθηκαν με τη διακοπή της υδροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ, ενώ προκειμένου να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από τα λασπόνερα που εισέβαλαν σε αυτές, θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες νερού.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης γνωστοποιεί ότι «αντίστοιχες ενέργειες και ελαφρύνσεις, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ισχύει για κάθε οικισμό του Δήμου μας, δρομολογούνται για όσους συνδημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες ταλαιπωρήθηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…