Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2021

Βιβλία στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες- Η νέα υπηρεσία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Καλαμαριάς

Τη νέα υπηρεσία τους «Βιβλία στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες», που θα ξεκινήσει στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Όπως εξηγούν, πρόκειται για μία μόνιμη υπηρεσία των Βιβλιοθηκών, η οποία θα λειτουργεί σταθερά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων  για την περίοδο της πανδημίας του COVID-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αναγνωστικές ανάγκες αλλά και επιδιώκοντας μια ισότιμη παροχή υπηρεσιών προς όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή άλλου είδους χρόνια προβλήματα υγείας, οι Βιβλιοθήκες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τα βιβλία στην οικία τους, χωρίς κανένα κόστος. Το μόνο που χρειάζεται, αρχικά, είναι να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική  φόρμα, με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου:

https://docs.google.com/forms/d/1d2zx29PChouKINOohIOAfSyCFI0EiIbtj5ItR7Xu-9Q/edit

Απαραίτητη προϋπόθεση να κατοικεί εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς και να ανήκει  σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες :

  • Ηλικιωμένοι (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αστυνομική Ταυτότητα)
  • ΑμεΑ (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω)
  • Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γιατρό)
  • Έγκυες γυναίκες (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γυναικολόγο)

Εφόσον συμπληρωθεί η  αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας, η βιβλιοθήκη έρχεται σε επαφή  με τον ενδιαφερόμενο για τις λεπτομέρειες της αποστολής των δικαιολογητικών.

Η παράδοση των βιβλίων προγραμματίζεται για κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. Οι κρατήσεις βιβλίων πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου των βιβλιοθηκών. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κρατήσεων και δανεισμού στο https://lib.kalamaria.gr/ ή τηλεφωνικά στην βιβλιοθήκη εξυπηρέτησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο  Βασιλική Κάργα στο τηλ.: 2310 456658 (Δανιηλίδειος Βιβλιοθήκη).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…