Άρθρο Localit 28 Δεκεμβρίου, 2020

Να ορίζει ο ίδιος ο δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ζήτησε ο Κ. Μπακογιάννης

Να ορίζει ο ίδιος ο Δήμος τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ζήτησε για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη και απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου από τη Moody’s. Συγκεκριμένα είπε ότι η αναβάθμιση αυτή «δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα εμβόλια για την Covid-19, τα οποία χαρακτήρισε «δώρο της επιστήμης» και ότι «μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από την κρίση». Τόνισε όμως «δεν πρέπει να γίνει πολιτική με τα εμβόλια» ζητώντας «να τηρηθούν ότι προβλέπεται για τους εμβολιασμούς από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, «είμαστε έτοιμοι να τα επαναλειτουργήσουμε. Έχουν γίνει όσα προβλέπονται».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη μοριοδότηση 360 συμβασιούχων του, στο νέο διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…