Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2020

Σάμος: 300 κτίρια προσωρινά μη κατοικήσιμα στο νησί

Τριακόσια κτίρια έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα σε όλη την Σάμο από αυτά που είχαν ελεγχθεί μέχρι χθες το βράδυ από τα συνεργεία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Μέχρι χθες το βράδυ έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 414 κατοικίες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35. Ακόμη έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα (5 στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 στη Χώρα, το Πυθαγόρειο και το Καρλόβασι).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…