Άρθρο Localit 10 Οκτωβρίου, 2020

Συνεργασία Δήμου Χανίων – ΕΛΜΕΠΑ σε θέματα Ειδικής Αγωγής

Στο Δήμο Χανίων βρέθηκε για δύο διαδοχικές εβδομάδες, η κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις ανάγκες του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Μαρίας Παπαδακάκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με την στήριξη του Δήμου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, αποτελούμενη από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, συνεργάστηκε με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, το οποίο και μερίμνησε να φιλοξενηθεί η διεπιστημονική ομάδα στους χώρους του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και πραγματοποίησε συνεδρίες με παιδιά και γονείς που προσήλθαν από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων, κατόπιν ραντεβού, με στόχο τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης υποστήριξης στα παιδιά και τους γονείς τους.

Η διεπιστημονική ομάδα θα συνεχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να υποστηρίζει δωρεάν τις οικογένειες, μέσα από μεικτά προγράμματα υποστήριξης που καταρτίζονται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαχείριση της μαθησιακής δυσκολίας μέσα στην οικογένεια.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διάγνωσης και εξατομικευμένης υποστήριξης, χωρίς κόστος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα (https://lahers.hmu.gr/learning-disabilities/).

   

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 5G ξαναγράφει τους κανόνες της ζωής στις πόλεις διεθνώς

Επενδύσεις τρισεκατομμυρίων – Η περίπτωση του Ελληνικού Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% του παγκόσμιου…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ -Έκπτωτη η δήμαρχος Κασσάνδρας – Τι λέει η ίδια και τα επόμενα νομικά βήματα

Την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά, γνωμοδότησε το…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βριλησσίων: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και προστατεύεται απολύτως από το Σύνταγμα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων ψήφισμα για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και…