Άρθρο Localit 08 Αυγούστου, 2020

Ιταλία- Τζ. Κόντε: «Τα μέτρα πρόληψης για τον έλεγχο της πανδημίας θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε χθες το βράδυ, ότι τα μέτρα πρόληψης με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Τα κυριότερα αφορούν την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στις διαπροσωπικές επαφές και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών.

«Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε κι άλλα μέτρα. Αντιθέτως, από τις 15 του μηνός, δίνουμε “πράσινο φως” στα κρουαζιερόπλοια. Πρέπει να αποδείξουμε, όμως, ότι είμαστε έξυπνοι και ότι δεν κάνουμε βήματα προς τα πίσω», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα αποφασιστεί περαιτέρω παράταση των μέτρων πρόληψης.

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι το ιταλικό δημόσιο θα διαθέσει άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Συνολικά, η κυβέρνηση της Ρώμης έχει εγκρίνει πάνω από εκατό δισεκατομμύρια ευρώ, για την στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Για την ενίσχυση του τομέα της εργασίας, με τα νέα αυτά μέτρα πρόκειται να δοθούν 12 δισεκατομμύρια ευρώ» εξήγησε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…