Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2020

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις ρυζοκαλλιέργειες του κάμπου Θεσσαλονίκης

 Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη μείωση της όχλησης από τα τσιμπήματα και του κινδύνου για τη δημόσια υγεία από νοσήματα που μεταδίδουν τα συγκεκριμένα έντομα.

   Από την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι προέκυψε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων και με τη σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας, του δήμου Δέλτα και της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση δράσεων εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV).

   Για τους ψεκασμούς, που θα γίνουν από αέρος με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση έως 80.000 στρεμμάτων των εκτάσεων της περιοχής των ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου της Θεσσαλονίκης, έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις ώρες. Η διενέργειά τους θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς του δήμου Δέλτα.

   Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών τις βραδινές ώρες να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα, ενώ οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους για να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενεργειακή μετάβαση εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου

Στις 20 από 110 προτάσεις που υπέβαλαν 23 χώρες της ΕΕ, επιλέχθηκε για χρηματοδότηση, η…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αστυπάλαια: Επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά ζητά η δηματική αρχή

Την αύξηση προσεγγίσεων πλοίων  στην Αστυπάλαια ζητούν οι κάτοικοι του νησιού και η δημοτική Αρχή. Ο…