Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2020

Τα μονοπάτια της Πελοποννήσου στο επίκεντρο σύσκεψης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση του συνολικού μήκους περί τα 1.000 χιλιόμετρα δικτύου μονοπατιών στα βουνά της, ενώ εξετάζει και τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης για την δημιουργία επιπλέον 600 χιλιομέτρων.

Τα πιο πάνω συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση εργασίας που είχε την περασμένη , Τετάρτη 20 Μαΐου, με τον Γιάννη Λαγό, πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) “Μαίναλον”.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το μέχρι τώρα έργο που έχει παραχθεί εκτιμάται ως “εξόχως επιτυχημένο, ενώ την ίδια στιγμή υπηρετεί την τουριστική πολιτική της επόμενης ημέρας, στοιχείο της οποία αποτελεί και η πεζοπορία στα βουνά της Πελοποννήσου”.

Στην ίδια συνάντηση, έγινε συζήτηση σχετικά και με την επέκταση του δικτύου μονοπατιών και σε άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, όπως επίσης και ένα μονοπάτι που διασχίζοντας την Περιφέρεια θα ξεκινά από το Κιάτο και θα φθάνει στην Πύλο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προωθείται η μελετητική ωρίμανση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης της ενεργειακής αναβάθμισης εμβληματικών κτιρίων όπως τα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής,…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…