Άρθρο Localit 30 Απριλίου, 2020

Κανείς μόνος σε αυτήν την κρίση : Συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης ΚΕΔΕ και Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με δωρεά ύψους 2,5 εκ. ευρώ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε έναν κύκλο δωρεών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, θα είναι ένας από τους φορείς που θα λάβουν οικονομική υποστήριξη, συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη διασφάλιση της σίτισης χιλιάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα .

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, για την προμήθεια τροφίμων των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλους τους δήμους ανά την Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε βασικά επισιτιστικά αγαθά των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η δωρεά θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία και επίβλεψη της Deloitte, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση, αποτελεσματική και διαφανής πρόσβαση στα τρόφιμα.

Προβλέπεται επίσης η εφαρμογή ενός διαφανούς συστήματος παροχής voucher σε συνεργασία με δήμους ανά την Ελλάδα, για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Δ. Παπαστεργίου : Αυτοδιοίκηση και Ίδρυμα Σταυρος Νιαρχος ενώνουν τις δυνάμεις τους, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα και την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, με αφορμή τη συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δήλωσε :

«Για μια ακόμη φορά το ΙΣΝ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την τεράστια κοινωνική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Η στήριξη που προσφέρει στη συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης, που η Αυτοδιοίκηση έχει δημιουργήσει για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, είναι ανεκτίμητη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Α. Δρακόπουλο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ΚΕΔΕ και το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης και στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες. Ευελπιστώ ότι η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία μιας δημιουργικής πορείας του Ιδρύματος με την ΚΕΔΕ και στο μέλλον, που στόχο θα έχει να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας μόνος σε αυτή την κρίση. ΚΕΔΕ και ΙΣΝ βρίσκονται σε αυτή την συγκυρία, δίπλα στον πολίτη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…

Μη κατηγοριοποιημένο 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΣΤΑΤ: Το 26,9% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Ο πληθυσμός της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται το 2024…

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Κουρέτας για τον Ρακοπόταμο: Δεν έχει παραληφθεί το έργο, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά η μελέτη και οι ευθύνες όσων την σχεδίασαν

Νέα μελέτη για να αποδειχθεί η αντοχή του οδικού έργου Ρακοπόταμος-Κεραμίδι που κατασκευάζεται για να…