Με μοναδικό θέμα την επανένταξη διαδικασιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργο Γεωργαντά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την συνάντηση συζητήθηκε η επικαιροποίηση και επανένταξη διαδικασιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ, καθώς επίσης και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη νέων διαδικασιών.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε η επανένταξη σημαντικού αριθμού διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή από το 2013, καθώς επίσης και η ένταξη νέων διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις και διαδικασιών που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.
Αναλυτικότερα, θα επικαιροποιηθούν και θα ενταχθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω πιστοποιητικά, τα οποία είναι υψηλής ζήτησης και ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό:
1.Περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης,
2. Περί αποποίησης ή μη κληρονομίας,
3. Περί μη αμφισβήτησης ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος και
4. Περί ανάκλησης, τροποποίησης, αφαίρεσης κληρονομητηρίου.
Μάλιστα, με σκοπό το συντονισμό των δύο υπουργείων και την έκδοση σχετικής αναγκαίας κοινής υπουργικής απόφασης, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας.