Άρθρο Localit 16 Ιανουαρίου, 2020

Πάνω από επτά εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ιταλία «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτο της Ιταλίας, Istat, επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στην καθοριστική βοήθεια της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς.

Ειδικότερα, για τις οικογένειες αυτές, η σύνταξη των ηλικιωμένων μελών της αποτελεί τα τρία τέταρτα του διαθέσιμου εισοδήματος τους, και στο 22% των περιπτώσεων (δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες) είναι η μόνη πηγή οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με το Istat, η στήριξη αυτή, επιτρέπει να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά.

Συνολικά, στην Ιταλία οι συνταξιούχοι είναι δεκαέξι εκατομμύρια και οι συντάξεις που καταβάλλονται κάθε μήνα, είκοσι τρία εκατομμύρια. Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, το 2018 αντιστοιχούσε στο 16,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Έρευνα ... 17 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η φωνή σου, η πόλη σου»: πώς οι νέοι αντιλαμβάνονται τις τοπικές κοινωνίες

Η σχέση των νέων με τις τοπικές κοινωνίες σήμερα Η ενεργή συμμετοχή των νέων στις…

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης