Άρθρο Localit 21 Δεκεμβρίου, 2019

Ερώτηση ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα κριτήρια χρηματοδότησης περιφερειών για Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

«Με ποια κριτήρια θα γίνει η χρηματοδότηση της Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», ζητούν να μάθουν, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με κοινή ερώτησή τους.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Συμφωνία και στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου για την βιώσιμη Ευρώπη, η Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

 Με την κοινή ερώτηση τους, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν να ενημερωθούν «με ποια κριτήρια θα γίνει η κατανομή της χρηματοδότησης στις 41 ανθρακικές περιφέρειες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία» και με ποιο χρονικό ορίζοντα στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς τα κράτη μέλη έχουν ανακοινώσει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα απεξάρτησης από τον άνθρακα.

Επίσης, ερωτούν «αν το εν λόγω ταμείο στις επιλογές για την χρηματοδότηση θα συμβαδίζει με τον στόχο της Συμφωνίας των Παρισίων για τη συγκράτηση της ανόδου θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου».

 Τέλος, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από Επιτροπή να ενημερώσει «σε ποιο χρονικό ορίζοντα και με ποια εργαλεία χρηματοδότησης και τεχνικής βοήθειας σκοπεύει να συνεργαστεί με τις περιφέρειες και τα κράτη μέλη, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων, τοπικών κοινωνιών, εργαζομένων στην κατάρτιση των περιφερειακών στρατηγικών μετάβασης, ώστε στη διαδικασία αυτή να μην μείνει κανείς πίσω».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…