Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2019

Κ. Πελετίδης: Απερρίφθη από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών το αίτημα για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα του δήμου Πατρέων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίον μέχρι το νέο Λιμάνι.

Ειδικότερα σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με την ηγεσία του υπουργείου τέθηκε το αίτημα της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου η συνάντηση δεν είχε τα αποτέλεσμα που  επεδίωκε η δημοτική αρχή.

«Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Πελετίδης, ενώ μιλάει για διάλογο ώστε να βρούμε μια λύση, ουσιαστικά έχει αποφασίσει ήδη. Αυτό φάνηκε και από τα όσα μας είπαν σήμερα. Επικαλούμενη οικονομικό ζήτημα, προτείνει μια μερική λύση υπογειοποίησης στο στενό κέντρο της πόλης και στην υπόλοιπη διαδρομή επιμένει σε επίγεια διέλευση.

Εμείς θέσαμε το θέμα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Θέλουμε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την λειτουργία του Προαστιακού, την δημιουργία γραμμικού πάρκου και αναπλάσεων, σε όλο το μήκος της επιφάνειας της γραμμής, και σε αυτό θα επιμείνουμε.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει ο πατραϊκός λαός. Να μην ξεχνούμε ότι είμαστε η μοναδική πόλη στην οποία προτείνουν αυτού του είδους τις λύσεις, ενώ σε όλη την άλλη διαδρομή μέχρι την Πάτρα ακολουθήθηκαν αυτά που η κοινή λογική έλεγε».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, ο αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των κατοίκων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…