Άρθρο Localit 07 Νοεμβρίου, 2019

Αύριο η δίκη κατά του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου από την Oil One

Εκδικάζεται αύριο στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή της εταιρείας πετρελαιοειδών συμφερόντων Oil One εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου –Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου.

Η εταιρεία κατηγορεί τον δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση και αξιώνει προσωπική κράτηση του δημάρχου ενός έτους και αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ , καθώς ο δήμαρχος διεκδικεί την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, κρίνοντας μεταξύ άλλων ως υπεύθυνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο εξέφρασε με ευρεία πλειοψηφία τη στήριξή του στον δήμαρχο.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρει ότι «η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το δημοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργιά της εν λόγω εταιρείας.

“Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής δεν θα περάσει” καταλήγει το σχετικό ψήφισμα, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “κανένας και τίποτα δεν θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έντονη καταιγίδα στα Χανιά -Ήχησε το 112 στην Κρήτη

Με ραγδαία χαρακτηριστικά έφτασε στην Κρήτη τα ξημερώματα η καταιγίδα που “σφυροκοπάει” τη χώρα, ενώ…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Ρόδο και Κω

Κλειστά παραμένουν σήμερα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία σε Ρόδο και Κω. Σύμφωνα με…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πάρου Μυκόνου και Σύρου

Συνεχίζονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις Κυκλάδες με ισχυρές βροχές και…