Άρθρο Localit 04 Νοεμβρίου, 2019

Βουκουρέστι: Διαδήλωση κατά της παράνομης υλοτομίας

Διαμαρτυρία  ενάντια στην αποψίλωση των δασών πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν  ντυμένοι με στολές ζώων κρατούσαν πανό στα οποία καταδίκαζαν την παράνομη υλοτομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace κάθε χρόνο χάνονται τεράστιες εκτάσεις με έλατο, οξιά και συκάριο από τα παρθένα δάση των Καρπαθίων.

«Για τριάντα χρόνια οι ρουμανικές αρχές παραμελούν την κατάσταση των δασών. Όλοι οι πολιτικοί και οι κρατικές αρχές δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν την παράνομη αποψίλωση των δασών. Υπάρχουν ακόμα θύματα και ανάμεσα σε όσους προσπάθησαν να προστατέψουν τα δάση, οπότε αυτό κάνει τις αρχές συνεργούς σε αυτά τα εγκλήματα», επισημαίνει ένας ακτιβιστής της Greenpeace.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει την Ρουμανία σχετικά με την μείωση των πράσινων περιοχών, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες σε όλη την ήπειρο.

«Τα δάση γύρω από το Βουκουρέστι είναι κομμένα αντί να δημιουργηθεί μια πράσινη ζώνη γύρω από την πόλη, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», λέει ένας διαδηλωτής.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης προστασία για τους δασοφύλακες μετά το θάνατο δύο δασοφυλάκων οι οποίοι προσπαθούσαν να προστατέψουν τα δάση από παράνομη υλοτομία.

Πηγή: gr.euronews.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…