Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης

«Κανένας εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών εν μέσω των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ενάντια στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ειδικότερα σε πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι « κανένας εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι μια κατηγορηματική δήλωση και είναι το μήνυμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης και του δημόσιου τομέα».

Αναφερόμενος στο άρθρο 179 είπε χαρακτηριστικά: «Σας επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης. Όμως υπάρχουν κενά, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ανάγκες και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιτρέπουμε να γίνει με αυτό το νόμο και αυτό το θέλει η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, γιατί θέλουμε καθαρές πόλεις, ασφαλείς πόλεις και γειτονιές».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…