Άρθρο Localit 10 Οκτωβρίου, 2019

Μήνυση για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας

Μήνυση κατά αγνώστων για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατέθεσε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί “πονοκέφαλο” για τη διοίκηση, καθώς οι επιτήδειοι πέρα από τις καθημερινές κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν καταστροφές και βλάβες στους κάδους.

“Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Καθημερινά κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι πετούν δεξιά κι αριστερά όσα αντικείμενα δεν τους χρειάζονται. Πέρα από την κλοπή υπάρχει και το ζήτημα της ευταξίας στην πόλη” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Επιδίωξη της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την πάταξη της “πειρατείας”, αλλά και την αύξηση των μπλε κάδων σε όλους τους δρόμους, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα γίνει αναδιοργάνωση τόσο των μπλε όσο και των πράσινων κάδων ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν εύκολα να κάνουν ανακύκλωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…