Άρθρο Localit 05 Οκτωβρίου, 2019

Χανιά: Οι τοπικοί φορείς για την ένταξη στον προγραμματισμό του υπ. Υποδομών των έργων αξιοποίησης του ποταμού Ταυρωνίτη

Την ικανοποίηση των τοπικών φορέων στα Χανιά προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με την οποία το έργο με τίτλο «Έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κρήτης», χαρακτηρίζεται ως έργο εθνικού επιπέδου.

Με βάση την απόφαση, εγκρίνεται η ένταξή του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, «πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τον τόπο μας, αφού με το έργο αυτό θα αξιοποιηθεί το υδάτινο δυναμικό του ποταμού Ταυρωνίτη για αρδευτικούς σκοπούς των δήμων Πλατανιά και Κισάμου, συμβάλλοντας παράλληλα και στην αντιπλημμυρική προστασία τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη, «για την έκδοση της απόφασης συνέβαλλαν τόσο ο Δήμος Κισάμου όσο και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος είχε κάνει γραπτή παρέμβαση και συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπ. Υποδομών εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Κισσάμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…