Άρθρο Localit 08 Αυγούστου, 2019

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις για προσωπικό ΟΤΑ και αιρετούς

Ρυθμίσεις που αφορούν προσωπικό των ΟΤΑ και αιρετούς της αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο διυπουργικό νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την κυβερνησιμότητα των δήμων και των περιφερειών.

Διασφαλίζεται και την περίοδο 2019 – 2020 η μισθοδοσία και η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων που απασχολούνται στους ΟΤΑ και τα νομικά του πρόσωπα που αποτελούν φορείς/δομές που συμμετέχουν στη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» (παιδικοί σταθμοί).

Δίνεται η δυνατότητα σε δημοτικούς υπαλλήλους που παραιτήθηκαν λόγω κωλύματος για να εκλεγούν μέλη δημοτικών συμβουλίων και αφού εξελέγησαν δεν ανέλαβαν θέση ευθύνης, να επανέρχονται στην υπηρεσία και να αποσπώνται από τον δήμο που υπηρετούσαν σε άλλη υπηρεσία εντός των διοικητικών ορίων των δήμων όπου εξελέγησαν ή σε άλλη πλησιέστερη υπηρεσία για όσο διάστημα διαρκεί η αιρετή τους θητεία.

Επανέρχεται η διάταξη του «Καλλικράτη», που καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη» ότι δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη, ενώ εμπίπτει από μέλος σε επιτροπές ή από αντιδήμαρχος – αντιπεριφειάρχης.

Επίσης, δεν συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο της θέσης προέδρου ΝΠΔΔ και περιφερειάρχη και περιφερειακού συμβούλου εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν εκλεγεί στη θέση του προέδρου του νομικού προσώπου και καταλαμβάνουν τη θέση αυτή λόγω της αιρετής τους ιδιότητας.

Η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβουλίων, εκτός των δημαρχείων, μπορεί να γίνει σε άλλους δημόσιους χώρους, με σκοπό να δοθεί πανηγυρικός τόνος, παρουσία πολιτών. Τη δυνατότητα που έχουν περιφερειακά συμβούλια να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης, παρέχεται σε έκτακτες περιπτώσεις και σε νησιωτικούς δήμους.

Ο δήμος μπορεί να καλύπτει τα έξοδα κηδείας δημάρχων και προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων (νυν και τέως), καθώς και εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων. Τέλος, συνιστώνται τρεις θέσεις ειδικών συμβούλων στον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά για την υποβοήθηση του έργου του προέδρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…

Μη κατηγοριοποιημένο 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΣΤΑΤ: Το 26,9% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού

Ο πληθυσμός της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται το 2024…

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Κουρέτας για τον Ρακοπόταμο: Δεν έχει παραληφθεί το έργο, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά η μελέτη και οι ευθύνες όσων την σχεδίασαν

Νέα μελέτη για να αποδειχθεί η αντοχή του οδικού έργου Ρακοπόταμος-Κεραμίδι που κατασκευάζεται για να…