Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2019

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το πρωί ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Ο αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.
Ο κ. Πατούλης προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο  να παραστεί και να ευλογήσει την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής διοίκησης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου και επισήμανε ότι η αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Όπως επισήμανε προτεραιότητα είναι, από κοινού με την Εκκλησία, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτισμού και εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά της Αττικής αλλά και να διευρυνθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, πρόληψης υγείας αλλά και κάθε πρωτοβουλία στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αρχιεπίσκοπος επικαλούμενος τις εποικοδομητικές συνέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με τον κ. Πατούλη, μέσω της «Αποστολής» εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί με τα ίδια γόνιμα αποτελέσματα.
Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν συμβολικά δώρα. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση για θέματα που μας απασχολούν από κοινού. Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει δρομολογηθεί υπέρ των πολιτών, αλλά στόχος μας είναι να διευρύνουμε και περαιτέρω τη συνεργασία μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  διατηρεί άριστες σχέσεις με την εκκλησία και έχει καλλιεργήσει μία συνεργασία η οποία αποδίδει καρπούς και έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από την κρίση».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε τα εξής:
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκα σήμερα τον κ. Πατούλη και είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ και δια ζώσης για την εκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και να συζητήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Προσδοκώ σε μία στενή συνεργασία η οποία έχει ως σκοπό τη συνεχή προσπάθεια μας, να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον λαό μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…