Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2019

«Κανένα παιδί εκτός δομής», συμφώνησαν Ν. Κεραμέως και Γ. Πατούλης

Το ζήτημα της καθολικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης  σε όλους τους δήμους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στη συνάντηση έγινε μία πρώτη συζήτηση για το θέμα και εξετάστηκαν τρόποι για την ανεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, με στόχο να αρθούν τα προβλήματα από την εφαρμογή του νόμου.

Είναι ήδη γνωστή η στάση της κυβέρνησης υπέρ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα, νωρίτερα  η κ. Κεραμέως, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι  η κυβέρνηση είναι υπέρ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά – όπως έσπευσε να προσθέσει – θα πρέπει να υπάρξουν δομές και ανθρώπινο δυναμικό για να την υποστηρίξουν. «Θα προβούμε σε ενέργειες με γνώμονα να μη μείνει κανένα παιδί εκτός δομής», τόνισε.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πατούλης επισήμανε πως για την Αυτοδιοίκηση προτεραιότητα είναι η ασφαλής στέγαση των προνηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες δήμοι κυρίως στα αστικά κέντρα λόγω έλλειψης αιθουσών για να στεγάσουν τα παιδιά, γνωστοποίησε στην υπουργό την πρόσφατη απόφαση-πρόταση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να ανασταλεί η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, σε δήμους που αντικειμενικά, δεν διαθέτουν τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές.

« Θα εφαρμόσουμε το νόμο αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι απαραίτητες προδιαγραφές για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών», σημείωσε.

Η κα Κεραμέως υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής και πρόσθεσε πως θα εξεταστούν λύσεις για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήσαμε πως πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θα συνεργαστούμε για να αρθεί το αδιέξοδο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…