Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2019

Αποκατάσταση του δικτύου υψηλής τάσης στη Χαλκιδική

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα έχουν εξασφαλιστεί γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πυροσβεστική, αστυνομικά τμήματα κλπ.).

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η αποκατάσταση της γραμμής υψηλής τάσης ολοκληρώθηκε στις 11:28, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και μετά από κινητοποίηση του μηχανισμού του ΑΔΜΗΕ και των συνεργατών του από όλη την Ελλάδα.

Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι καθοριστική συμβολή είχαν επίσης οι υπεργολάβοι του – που συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην επιχείρηση της αποκατάστασης -, αλλά και ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το υπουργείο Ενέργειας, το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις τοπικές αρχές. Αναφέρει ακόμη ότι η βλάβη δεν είχε προηγούμενο στα χρονικά του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η ΓΕΝΟΠ σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως η ηλέκτριση της γραμμής που τροφοδοτεί την πληγείσα περιοχή (Γραμμή Μεταφοράς (ΓΜ) 150 kV Μουδανιών – Κασσανδρείας) επιτρέπει στους τεχνικούς της Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) να επιχειρήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση των βλαβών στη μέση (ΜΤ) και χαμηλή τάση (ΧΤ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…