Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2019

Ευρωεκλογές : Άνοιξαν οι κάλπες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές άνοιξαν επισήμως σήμερα στην Ολλανδία και μισή ώρα αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις πρώτες χώρες που ψηφίζουν στις εκλογές αυτές που διεξάγονται έως την Κυριακή σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η ψηφοφορία στην Ολλανδία παρακολουθείται με προσοχή στην Ευρώπη καθώς η άνοδος των λαϊκιστών που αναμένεται σ’ αυτές τις ευρωεκλογές θα μπορούσε να αρχίσει από τη χώρα αυτή, όπου ένα ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα που αμφισβητεί την οφειλόμενη στον άνθρωπο κλιματική αλλαγή είναι επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις.

Η ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε στις 07:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας). Παρά το Brexit, οι βρετανοί ψηφοφόροι θα εκλέξουν στις εκλογές αυτές 73 ευρωβουλευτές.

Συνολικά περισσότεροι από 400 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στις 28 χώρες της ΕΕ για να εκλέξουν συνολικά 751 ευρωβουλευτές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X-Χάρης Δούκας: «Στην Αθήνα πρέπει να δράσουμε σαν να ήταν η Βαρκελώνη»

Συζήτηση για το θέμα του υπερτουρισμού, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τους δημάρχους  Αθήνας,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε άλλα 7 πρόσωπα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου εις βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας…