Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2019

ΠΕ Πειραιά: Άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες της Ανδρέα Παπανδρέου

Άσκηση ετοιμότητας στις σήραγγες του άξονα Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή της Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/5/2017, με της συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά και Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, προσομοιώθηκε ατύχημα σύγκρουσης οχημάτων εντός σήραγγας , που συνοδευόταν από εκδήλωση πυρκαγιάς και απεγκλωβισμό των επιβαινόντων – τραυματιών από τα οχήματα.

Στην άσκηση, εκτός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμμετείχε η ΕΛΑΣ,  προσωπικό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και εθελοντές της RSF.

Με την άσκηση δοκιμάστηκαν σε ρεαλιστικές συνθήκες τα υπάρχοντα υπηρεσιακά σχέδια που ξεκινούν με την αναγγελία του συμβάντος, την κινητοποίηση των Υπηρεσιών και την αποστολή οχημάτων στον τόπο του συμβάντος για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, που παρακολούθησε την άσκηση με δήλωσή του συνεχάρη τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλη και τους λοιπούς συμμετέχοντες, επισημαίνοντας την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην ασφάλεια των μεταφορών και των  πολιτών από ατυχήματα που λόγω της φύσεως ή των ειδικών συνθηκών η αντιμετώπισή τους απαιτεί προετοιμασία και άσκηση των Υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα, η συνεργασία και ο συντονισμός των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Αρχιπύραρχος της Π.Υ. Πειραιώς Ι. Σταμούλης επισήμανε ότι «η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών είναι μια επίπονη και απαιτητική διαδικασία που απαιτεί τις συνέργειες και τη συνεργασία όλων των φορέων και των δυνάμεων της κοινωνίας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…