Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2019

ΥΠΕΣ: Μέχρι σήμερα η αποστολή στοιχείων δημοσίων υπαλλήλων για το διορισμό τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι

Λήγει σήμερα, 6 Μαΐου, η προθεσμία για την αποστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ονομαστικών καταστάσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών στην περίπτωση κατά την οποία εκείνοι που πρωταρχικά διορίζονται ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στις εκλογές, δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π. δεν επαρκούν, διορίζονται μόνιμοι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή μόνιμοι υπάλληλοι της περιφέρειας που είναι πτυχιούχοι νομικής με βαθμό τουλάχιστον Β και μόνο αν ούτε αυτοί επαρκούν, διορίζονται πτυχιούχοι άλλων σχολών, που κατέχουν θέση προϊσταμένου τουλάχιστον τμήματος.

Ο διορισμός γίνεται από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, βάσει ονομαστικών καταστάσεων που συντάσσονται:

α) Από την αρμόδια κεντρική υπηρεσία κάθε υπουργείου, για όσους μόνιμους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους υπηρετούν σε υπηρεσίες Υπουργείων, κεντρικές ή περιφερειακές,

β) Από τους κ.κ. Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για τους μόνιμους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους των περιφερειών αρμοδιότητάς τους.

Οι ονομαστικές καταστάσεις πρέπει να συνταχθούν και να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που έχουν δοθεί στην αρ. 1086/10-4-2019 σχετική εγκύκλιο του Α1’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου www.areiospagos.gr.

Επισημαίνεται ότι στις σχετικές καταστάσεις περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, χωρίς να τίθεται θέμα αιτήσεων προτίμησης ή εξαίρεσης. Προκειμένου να διαβιβαστούν έγκαιρα στον Άρειο Πάγο οι ανωτέρω καταστάσεις, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά να του αποσταλούν με e-mail στο : e.papadiamantopoulou@ypes.gr το αργότερο μέχρι σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…