Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2019

Ουγγαρία: Ο Β Ορμπάν ζητεί από τους Ευρωπαίους συντηρητικούς να μην αποκλείσουν το Fidesz από το ΕΛΚ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έστειλε επιστολή στους συντηρητικούς Ευρωπαίους ηγέτες που κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία ζητεί συγγνώμη για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, όμως εμμένει στις πολιτικές του θέσεις.

Σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο Ορμπάν ζητά από τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος Βούτερ Μπέκε να επανεξετάσει την πρότασή του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι αντίστοιχες επιστολές έχουν σταλεί και στα 13 κόμματα που στηρίζουν την πρόταση.

Τα κόμματα αυτά επιθυμούν τον αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ, κυρίως μετά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον ουγγρικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.

Η συζήτηση εντός του ΕΛΚ για το αν θα αποκλειστεί το Fidesz από την πολιτική ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…