Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2019

Η ΠΕΔ Αττικής συμμετέχει στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης των υποδομών ένταξης

Η ΠΕΔ Αττικής συμμετέχει σε εταιρικό σχήμα με επικεφαλής  εταίρο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, που υποβάλει Πρόταση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF).

Η πρόταση αφορά τη μελέτη των ενταξιακών πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στη νότια Ευρώπη σε αντιδιαστολή με δύο χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Βέλγιο και Σουηδία).

Με την υλοποίηση της πρότασης θα ενισχυθούν οι υποδομές ένταξης αφενός μέσω της δημιουργίας ψηφιακού one-stop-shop (υπηρεσία μιας στάσης)  και αφετέρου μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Δήμοι, περιφέρειες και λοιποί οργανισμοί από τις Νότιες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να υποστηριχθούν από τη δράση και να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ενταξιακές στρατηγικές, να υιοθετήσουν ψηφιακές λύσεις για την ένταξη και να βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Στη μελέτη υλοποίησης προβλέπεται η διενέργεια πιλοτικών δράσεων σε τομείς ευρέως φάσματος προκειμένου η προσλαμβάνουσα τεχνογνωσία να διαχέεται προς όλους τους συμμετέχοντες εταίρους και στο τέλος της δράσης θα υπάρξει αποτίμηση του οφέλους από την υλοποίηση του όλου προγράμματος.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός της ΠΕΔ  Αττικής στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν οι δήμοι, Αθηναίων, Λειβαδιάς και Νίκαιας/Ρέντη, η ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και φορείς από άλλες έξι χώρες. (Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Σουηδία, Πορτογαλία).

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης στις προκύπτουσες για τη χώρα μας ωφέλειες από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επισήμανε «ότι πρόκειται για μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να διευρύνουμε σε σημαντικό βαθμό την τεχνογνωσία μας για τις υποδομές ένταξης γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν Wi -Fi σε15 νέα σημεία του Δήμου Βέροιας

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…