Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2019

Βρυξέλλες: 70.000 διαδηλωτές στους δρόμους για το περιβάλλον

Περίπου 70.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε όλο το Βέλγιο χθες Κυριακή — κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας — για να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα να εφαρμοστούν πιο τολμηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι διαδηλωτές απηύθυναν έκκληση να προωθηθούν φιλόδοξα και κοινωνικά υπεύθυνα μέτρα, τα οποία θα περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, εντός των ορίων της κινητοποίησης υπό το γενικό σύνθημα «Πορεία για το Κλίμα».

Η πρώτη μαζική συγκέντρωση για αυτόν τον σκοπό έγινε στις Βρυξέλλες τη 2α Δεκεμβρίου. Ακολουθήθηκε από αρκετές παρόμοιες διαδηλώσεις έκτοτε, με αιχμή του δόρατος φοιτητές και μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους επιλέγουν να απουσιάσουν από τα μαθήματα για να συμμετάσχουν.

Οι επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις στο Βέλγιο εγγράφονται στο πλαίσιο μιας διεθνούς πρωτοβουλίας η οποία αυτοαποκαλείται «Παρασκευές για το Μέλλον».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…