Άρθρο Localit 12 Δεκεμβρίου, 2018

ΠΕΔ Αττικής: 14 δήμοι της Αττικής θα αναπτύξουν σε δημόσιους χώρους ασύρματο Wi Fi 4EU

 Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της ΠΕΔ Αττικής της χρηματοδότησης 16 Δήμων της Αττικής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  WI FI 4EU.

Από τις 16 αιτήσεις για ισάριθμους Δήμους που υποβλήθηκαν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΕΔ Αττικής και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης εγκρίθηκαν οι 14 και μόλις 2 αποκλείστηκαν στην τρέχουσα φάση για τυπικούς λόγους.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που έτυχαν έγκρισης αφορούν τους εξής δήμους:

Αίγινας, Βύρωνος, Γαλατσίου, Κερατσινΐου – Δραπετσώνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Περάματος, Πετρούπολης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνος, Σαρωνικού, Σπετσών και Ωρωπού

Το πρόγραμμα παρέχει σε κάθε ωφελούμενο Δήμο ένα κουπόνι αξίας 15.000 € για τη δημιουργία ασύρματων hotspots WI FI σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Υπενθυμίζεται  ότι η ΠΕΔ Αττικής  και 16 Δήμοι της Αττικής , τον περασμένο Μάϊο προχώρησαν σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. προκειμένου να παρασχεθεί στους συμμετέχοντες δήμους κάθε δυνατή υποστήριξη για την ένταξη τους στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό λήψης κουπονιών χρηματοδότησης σε εθνικό επίπεδο, εξαιρουμένων των δήμων που υποστηρίχθηκαν από την ΠΕΔ Αττικής  και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ανήλθε στο 34% έναντι 87,5% των δήμων που εκπροσωπήθηκαν από την ΠΕΔ Αττικής και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α.

Ο ανταγωνισμός στην διεκδίκηση των κουπονιών ήταν ακόμη μεγαλύτερος μεταξύ των δήμων της Ευρώπης δεδομένου ότι υποβλήθηκαν 13.198 αιτήσεις για μόλις 2.800 κουπόνια, δηλαδή λιγότερο από 1 στις 5 αιτήσεις.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης στη θετική έκβαση που είχε το εγχείρημα της διεκδίκησης ένταξης 16 δήμων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WI FI 4EU, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι «η Π.Ε.Δ.Α.  μπόρεσε να φανεί χρήσιμη προς τους συγκεκριμένους Δήμους και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι αντίστοιχες Δημοτικές Αρχές. Τι ωραιότερο συναίσθημα από τη χαρά που νοιώθεις όταν μπορείς να υποστηρίξεις αποτελεσματικά μια προσπάθεια που ο καρπός της ενδυναμώνει την χρηστική καθημερινότητα των πολιτών κάθε Δήμου χωριστά. Συνεχίζουμε το έργο μας με το ίδιο κέφι…!»  

Σημειώνεται ότι η δεύτερη αντίστοιχη πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα WI FI 4EU θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 με την ΠΕΔ Αττική να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες όσων δήμων από το σύνολο των 23 που έμειναν εκτός προγράμματος ζητήσουν τη συνδρομή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 8.000 δήμοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν έως το 2020 να επωφεληθούν από  το πρόγραμμα WI FI 4EU.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…