Άρθρο Localit 02 Οκτωβρίου, 2018

Ιταλία: Συνελήφθη δήμαρχος που θεωρείται πρωτοπόρος στην υποδοχή μεταναστών

Η εισαγγελία του Λόκρι, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του Ντομένικο Λουκάνο, δημάρχου του Ριάτσε, που είναι ένα χωριό πρωτοπόρο στην υποδοχή προσφύγων στη νότια Ιταλία, με την υποψία ότι αυτός βοηθάει την παράνομη μετανάστευση.

Η εισαγγελία έδωσε εντολή για την παραμονή σε “κατ’οίκον περιορισμό” του Λουκάνο, ο οποίος είναι ύποπτος επίσης για παρατυπίες στη χορήγηση χρηματοδότησης για τη συλλογή των απορριμμάτων στο χωριό του, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικαστικών αρχών.

Ο Λουκάνο κατηγορείται ότι διοργάνωσε εικονικούς γάμους ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού του και αλλοδαπές προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν την άδεια διαμονής.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικαστικές αρχές επικαλούνται αποσπάσματα τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του στις οποίες ο Λουκάνο φαίνεται να δρα πραγματικά εν γνώσει του κατά του ισχύοντος νόμου, τον οποίο χαρακτηρίζει “χαζό”.

 

Τη δεκαετία του 2000 ο Λουκάνο, αριστερός δήμαρχος, ήταν ένας από τους πρώτους που στοιχημάτισαν στους πρόσφυγες για να ξαναδώσει ζωή στο χωριό του των 1.800 κατοίκων.

Έκτοτε, δεκάδες άνθρωποι από το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, ή το Ιράκ έχουν εγκατασταθεί στο Ριάτσε, γεμίζοντας το σχολείο του και αυξάνοντας τον αριθμό των κατοίκων του, προσελκύοντας ακόμη και τουρίστες με ατελιέ τοπικών βιοτεχνικών προϊόντων, που κατασκεύασαν σε συνεργασία με τους παλαιούς κατοίκους του χωριού.

Ο Λουκάνο, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με την διάκριση του τρίτου “καλύτερου δημάρχου του κόσμου” και αναφερόταν μεταξύ των 100 προσωπικοτήτων με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Fortune το 2016, ενέπνευσε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και μια τηλεταινία, που αναμένεται να προβληθεί τον Φεβρουάριο στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά σκηνικά στους κοινόχρηστους χώρους των κατασκηνώσεων

Οι χώροι του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων – Πλαζ Αγυιάς και των πρώην παιδικών…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ολοκλήρωσε την υλοποίηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, σε συνέχεια της ένταξής του…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6st Arta’s Night Run 1881-Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου της Άρτας

Τον 6ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου «Arta Night Run 1881», διοργανώνουν αύριο Σάββατο 6 Ιουλίου 2024,…