Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2018

Μυτιλήνη: Ξεκίνησαν προπαρασκευαστικές εργασίες σύνδεσης του ΚΥΤ Μόριας με το βιολογολογικό

Ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου σύνδεσης  του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης, με τις προπαρασκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται από το Στρατό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο.

Χθες κλιμάκιο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου με επικεφαλής την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου ενημερώθηκε στα γραφεία της Διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, για το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης, ενημερώθηκε σήμερα στα γραφεία της Διοίκηση του ΚΥΤ. Σύμφωνα με την ενημέρωση το κυρίως έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 με χρόνο υλοποίησης τους έξη μήνες.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, που είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό. Εμείς ασκούμε τις αρμοδιότητές μας ως Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, όπως έχουμε υποχρέωση και όπως επιβάλλει ο νόμος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης.

Το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης αποτελούσε ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας. Ας σημειωθεί ότι σήμερα μέρος των λυμάτων του καταυλισμού, μεταφέρονται με ειδικά αυτοκίνητα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού ή μέσω χειμάρρου καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.

Τελεσίγραφο 30 ημερών και για το ΚΥΤ Σάμου από την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Συγχρόνως, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου απέστειλε σήμερα απόφαση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα και τη διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου Δ. Νιούτσικου, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να κλείσει το ΚΥΤ Σάμου μετά από 30 ημέρες, εάν δεν ικανοποιηθούν μια σειρά προϋποθέσεων δημόσιας υγιεινής και συνθηκών διαμονής των προσφύγων, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις των οικείων νόμων.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο της κ. Χρ. Καλογήρου, σύμφωνα με αιτιολογημένη Γνωμοδότηση- Εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σάμου, η οποία βασίστηκε σε υγειονομική έκθεση υπαλλήλων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σάμου, στον χώρο λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου (ΚΥΤ Σάμου) παραβιάζονται οι όροι των εγκυκλίων και διατάξεων περί υγιεινής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια Υγεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…