Άρθρο Localit 13 Σεπτεμβρίου, 2018

Γαλλία: Κυβερνητικά σχέδια αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να αφιερώσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα 20 Minutes και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Γκριβό ανέφερε ότι το «σχέδιο μας για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατανέμεται σε τέσσερα έτη».

«Είναι μια πολύ ισχυρή πολιτική επιλογή σε μια περίοδο που δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα δημόσια έξοδα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE, περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στην Γαλλία ζούσαν το 2016 σε συνθήκες φτώχειας, που καθορίζεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος. Αυτό αντιστοιχεί στο 14% του πληθυσμού.

Ο Γκριβό δεν ανέφερε αν τα χρήματα θα προέλθουν από νέα κονδύλια ή από υπάρχοντα κεφάλαια που θα αναδιανεμηθούν από άλλους προϋπολογισμούς.

Το σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας του Μακρόν, που έχει ήδη καθυστερήσει μια φορά επιδιώκει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η μεταρρυθμιστική του ατζέντα δεν επωφελεί μόνο τους εύπορους και τις επιχειρήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πως τα χρήματα θα επενδυθούν, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αρκετά μέτρα είτε για να βοηθήσει ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία, ή να αποκτήσουν καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

Ενώ αρκετά προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών ο Γκριβό τόνισε ότι απέτυχαν να εξαλείψουν τις αιτίες της φτώχειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει αύριο το σκιαγράφημα της στρατηγικής του για την καταπολέμηση της φτώχειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…

Ρεπορτάζ 01 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Κουκάς: Η φέρουσα ικανότητα των νησιών είναι δείκτης ποιότητας δημοκρατίας

Διοικητική φέρουσα ικανότητα και νησιωτικότητα στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς Αντιπρόεδρος του…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…