Άρθρο Localit 09 Σεπτεμβρίου, 2018

Ματτέο Σαλβίνι: «Θα παραμείνω υπουργός για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Τη βεβαιότητα ότι «θα παραμείνει υπουργός για τα επόμενα πέντε χρόνια», εξέφρασε ο γραμματέας της Λέγκα και επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, μιλώντας στο καθιερωμένο οικονομικό φόρουμ Ambrosetti, στην λίμνη του Κόμο.

«Θα δουλέψω για πέντε χρόνια, χωρίς να θεωρούμαι απαγωγέας ή δολοφόνος», πρόσθεσε ο Σαλβίνι, με αναφορά στην δικαστική έρευνα σε βάρος του, με αντικείμενο την στάση του απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες του πλοίου Diciotti.

Ενώ χθες είχε επιλέξει να ανεβάσει τους τόνους, σήμερα, ο γραμματέας της Λέγκα υπογράμμισε ότι «δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο δικαστικό πραξικόπημα» και ότι «ελπίζει οι δικαστικοί να εργαστούν καλά, και με ταχείς ρυθμούς». «Σέβομαι την δουλειά όλων», ολοκλήρωσε.

Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι η νέα αυτή στάση του Σαλβίνι οφείλεται και σε παρέμβαση και επαφές με το κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο δεν επιθυμεί επιστροφή σε οξεία αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δικαστές, όπως συνέβαινε όταν ήταν πρωθυπουργός ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…