Άρθρο Localit 03 Σεπτεμβρίου, 2018

Άρτα: Δράσεις ευαισθητοποίησης για το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

Δύο δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της Αρτινής κοινωνίας για το πλούσιο και σημαντικό έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων.

Η αρχή γίνεται αύριο  Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 με συναυλία με την Αναστασία Μουτσάτσου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση για την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αρταίων έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (ΕΣΠΑ), με εξασφαλισμένη συνολική δημόσια δαπάνη 190.676,64 ευρώ, ενώ με τις κατά καιρούς εκδηλώσεις του συνεχίζει να αναδεικνύει το μείζον θέμα της κακοποίησης γυναικών και προτείνει λύσεις για την άμβλυνση αυτής της μάστιγας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  • Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • Ψυχοκοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου)
  • Νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ
  • Εργασιακή συμβουλευτική

Το Κέντρο δέχεται γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό την οικονομική/σεξουαλική εκμετάλλευση (trafficking). Επίσης δέχεται γυναίκες που αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ κ.τ.λ.),   έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα ενδο-οικογενειακή/συντροφική βία, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο κ.λπ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 19 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: «Το πράσινο είναι ποιότητα ζωής. Κάθε νέο δέντρο είναι επένδυση στο μέλλον της πόλης»

Δράση πρασίνου στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών Δράση δενδροφύτευσης πραγματοποίησε ο…

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…