Άρθρο Localit 17 Αυγούστου, 2018

Επιτάχυνση επαναπροώθησης προσφύγων υποσχέθηκε η Μέρκελ

Θα ενταθούν οι προσπάθειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν. Την παραπάνω υπόσχεση διατύπωσε η Άγγελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της την Πέμπτη, στη Σαξονία.

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, που πρέπει να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

Είναι σαφές, συνέχισε η καγκελάριος, ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί», αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τη συντηρητική καγκελάριο, έχει εξανεμιστεί πλέον η πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορούσε να ελέγξει και να οργανώσει την υποδοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Τη γερμανίδα καγκελάριο περίμενε μπροστά στο κρατιδιακό κοινοβούλιο στη Δρέσδη μια ομάδα περίπου 300 μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης PEGIDA και του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εξακόντισαν ύβρεις και προβολές εναντίον της, αποκαλώντας την επικεφαλής της κυβέρνησης «προδότρια του λαού».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…

Ευρωπαϊκά 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση προς τους Δήμους για τα βραβεία Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα και Green Leaf 2028

Τη δυνατότητα να διεκδικήσουν σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις και χρηματοδότηση για περιβαλλοντικά έργα έχουν οι Δήμοι…