Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2018

Αλ. Χαρίτσης: 4 δις ευρώ κατευθύνθηκαν συνολικά στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο “Κλεισθένης” ολοκληρώνει την φάση των θεσμικών παρεμβάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα τους ΟΤΑ να αξιοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος ειδικώς στον τομέα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χαρίτσης είπε πως η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια κινήθηκε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των δήμων τόσο με την ενεργοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων όσο και με την εξεύρεση νέων. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για έργα υποδομών, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για την υποστήριξή των ΟΤΑ με επιπλέον προσωπικό και την αύξηση των πόρων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Τόνισε ότι σήμερα το ΠΔΕ σήμερα βρίσκεται στο 1,3 δις με προοπτική του χρόνου να φτάσει στο 1,5 δις ενώ η πλειονότητα των πόρων του κατευθύνεται στους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμη ότι με τα προγράμματα “ΦιλόΔημος” κατευθύνονται αρχικά 500 εκ ευρώ στην Αυτοδιοίκηση με προοπτική να φτάσει η ενίσχυση αυτή στην πενταετία τα 2 δις. Ταυτόχρονα, όπως είπε, έχουν υπάρξει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα νησιά του βορείου και του νότιου Αιγαίου και παρεμβάσεις για την στήριξη της νησιωτικότητας.

Ο αν. υπουργός Οικονομίας, επισήμανε τέλος ότι συνολικά κατευθύνθηκαν 4 δις ευρώ στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποσό που η αυτοδιοίκηση δεν είχε ξαναδεί, ενώ υλοποιούνται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…