Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2018

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στο Ζάππειο

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής γιορτάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως το νέο συμφωνικό και χορωδιακό έργο «Ραψωδία το στολίδι», του βραβευμένου Ελληνογάλλου συνθέτη συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris.

Το εμβληματικό Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τους ακροατές, που θα ταξιδέψει τη φαντασία τους υπό την συνοδεία της συμφωνικής μουσικής, το κατανυκτικό μέλος της Χορωδίας και την λυρική ερμηνεία των σολίστ.

Ο δημιουργός Zorzes Katris αναφέρει για το έργο:

Το ποιητικό έργο είναι εμπνευσμένο από το κάλλος της ανθρώπινης νιότης, την ευρωστία της γήινης φύσης και την αναπάντητη φιλοσοφία του μεταφυσικού κόσμου.

Κατά τον ποιητή η φαινομενολογία του ποιητικού έργου απαντά ως «Το Ιδεοποιητό και όχι το συγκεκριμένο ως υλικό αλλά το υπεραισθητό ως έννοια που δεν είναι καθ ́ ύλην αντικείμενο αλλά νοηματική ουσία…!». Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και σολίστ συνυφαίνουν τον μανδύα της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από την επική, δωρική και λυρική κινηματογραφική μουσική, καθώς και τον λόγο της έμμετρης ποίησης.

Μουσική Ενορχήστρωση: Zorzes Katris

Ποίηση: Γιώργος Χρήστου

Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη – Σοπράνο, Χαρά Καλατζίδου – Μέτζο Σοπράνο, Ελεάννα Κωνσταντά- Σοπράνο και Σοφία Βαρβούνη – Σοπράνο

Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΟΠΑΝΔΑ στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από την ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου.

Πληροφορίες:

τ. 210 92 43 760| www.opanda.gr  | #MousikiGiaOlous

Ζάππειο Μέγαρο

Ώρα:21.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…