Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2018

Δ. Παπαδημούλης: Σημαντικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών ένταξης των προσφύγων και μεταναστών

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη στο συνέδριο της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων – Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης και της Περιφέρειας Αττικής για τη μετανάστευση και την πολιτική ασύλου, με τον Έλληνα ευρωβουλευτή να υποστηρίζει ότι «τα αποτελέσματα του προγράμματος μετεγκατάστασης δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά, καθώς οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν πιάστηκαν» και η λεγόμενη ομάδα κρατών του Βίσεγκραντ, μαζί με την Αυστρία, «δημιούργησαν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα της υποδοχής και της διαχείρισης του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος, αναλαμβάνοντας δυσανάλογα βάρη», τονίζοντας ότι «οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα είχα τα σημερινά θετικά -παρά τα προβλήματα- αποτελέσματα, εάν δεν είχε μαζί της την ισχυρή στήριξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα, τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενός μεγάλου μέρους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων».

Τέλος, επικεντρώνοντας στη στήριξη της Κομισιόν, ο κ.Παπαδημούλης δήλωσε ότι «η τεχνική και οικονομική στήριξη της Κομισιόν ήταν επίσης σημαντική», τονίζοντας, ωστόσο, ότι «τους κρίσιμους μήνες στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016 θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ισχυρή και ολοκληρωμένη».

Το συνέδριο άνοιξε με ομιλία της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον Γιάννη Μπαλάφα, υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Χρήστο Στυλιανίδη, Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, και την Ελένη Μαριάνου, Γενική Γραμματέα της CPMR.

Επίσης, στο συνέδριο μίλησαν ευρωβουλευτές, όπως ο Έρνεστ Ούρτασουν των Καταλανών Πρασίνων και η Μερσέντες Μπρέσο της ομάδας των σοσιαλιστών, καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Περιφερειών, της τοπική αυτοδιοίκησης, φορέων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά σκηνικά στους κοινόχρηστους χώρους των κατασκηνώσεων

Οι χώροι του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων – Πλαζ Αγυιάς και των πρώην παιδικών…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ολοκλήρωσε την υλοποίηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, σε συνέχεια της ένταξής του…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6st Arta’s Night Run 1881-Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου της Άρτας

Τον 6ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου «Arta Night Run 1881», διοργανώνουν αύριο Σάββατο 6 Ιουλίου 2024,…