Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2018

Αχαία: Κινητοποιήσεις αστυνομικών , λιμενικών και ιδιοκτητών φορτηγών για την προστασία τους από τους λαθρεπιβάτες νταλίκας

 

Μετά τα σοβαρά επεισόδια, που έχουν οξυνθεί τελευταία στο λιμάνι της Πάτρας, με τους μετανάστες “λαθρεπιβάτες νταλίκας”, οι οποίοι με κάθε τρόπο και κατά εκατοντάδες εισβάλουν στα φορτηγά οχήματα που ταξιδεύουν προς Ιταλία,  ο κλάδος των ιδιοκτητών επαγγελματικών φορτηγών οχημάτων Δ.Χ. Ν. Αχαΐας και περιχώρων καταγγέλλει ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητα των οδηγών και δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις .

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Διονύσιος Πλέσσας δήλωσε  πως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και επέρριψε ευθύνες στους  αρμοδίους κατ πως καταγγέλλοντας ότι εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες και οδηγοί του κλάδου είχαν αναδείξει το πρόβλημα αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε.

 

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών φοβούνται καθώς πλέον αισθάνονται ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, πέρα από την καταστροφή του εμπορεύματος και της περιουσίας τους που προκαλείται από τις εισβολές των μεταναστών. Το έχουμε ξαναπεί, οι εταιρείες θα φύγουν από το λιμάνι της Πάτρας και αυτό θα είναι καταστροφικό. Εμείς θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις και θα αναδείξουμε το πρόβλημα μέχρις ότου οι αρμόδιοι θα επιδείξουν την βούληση για να δώσουν λύση στο πρόβλημα», ανέφερε ο Διονύσιος Πλέσσας .

 

Αντίστοιχες εξαγγελίες έχουν γίνει και από την πλευρά των λιμενικών  και αστυνομικών  που κατήγγειλαν ότι τα συνεχή επεισόδια στο λιμάνι της πόλης με τους μετανάστες αντί να εξομαλύνονται, εντείνονται συνεχώς λαμβάνοντας όλο και πιο άγριες διαστάσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αχαϊα Χάρης Τσίτσικας με δηλώσεις του επεσήμανε οτι το θέμα έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις και ότι οι συνάδελφοί του βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας, μη δυνάμενοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και πρόσθεσε ότι Η μορφή των κινητοποιήσεων θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσφυγική Κρίση 23 Μαρτίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Αναζητούν στέγη 168 πρόσφυγες από την Ουκρανία- Αξιοποίηση των 150 κενών θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» ζητά ο δήμος

Εκατόν εξήντα οκτώ πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φτάσει με τα λιγοστά τους υπάρχοντα στη…

Προσφυγική Κρίση 14 Μαρτίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Την τρέχουσα περίοδο στην περιοχή της Ηπείρου διαμένουν συνολικά 2.072 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, αριθμός…

Προσφυγική Κρίση ... 08 Φεβρουαρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Ένωση Δήμων του Ισραήλ

Τις πιθανές μορφές συνεργασίας  μεταξύ ΚΕΔΕ και της Ένωσης Δήμων Ισραήλ, εξέτασαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι…