Άρθρο Localit 15 Ιανουαρίου, 2018

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ για το πολυνομοσχέδιο

Μπαράζ κινητοποιήσεων ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης.

Η εισαγωγή ειδικής απαρτίας για την κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, οι πλειστηριασμοί, τα οικογενειακά επιδόματα αναδεικνύονται ως μείζονα ζητήματα της αντιπαράθεσης.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εργαζόμενους και σε μαζική ενωτική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Στο απογευματινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή, τόσο το εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΟΜΕ-ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ΠOEM, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΠΟΘΑ κλπ) καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο δημόσιο τομέα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας σήμερα από τις 12:00 έως τη λήξη ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 μμ και πορεία προς τη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Oμοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, όπως η ΟΛΜΕ, έχουν κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας τις 3 πρωινές ώρες (από 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) που αθροιζόμενες με την τρίωρη της ΑΔΕΔΥ, που ακολουθεί, ισοδυναμούν με 24ωρη απεργία, αφού όλη η πρωινή βάρδια στα σχολεία θα απεργεί. «Tην κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Επίσης σήμερα δικαστές και οι εισαγγελείς θα απέχουν από τα καθήκοντά τους 9 με 11 το πρωί.

Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή στην Αθήνα, σήμερα θα απέχουν πανελλαδικά οι δικηγόροι – εκτός από τους δικηγόρους της Αθήνας – από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση.

Συνεπώς σήμερα θα γίνουν σε δύο χρονικές στιγμές συγκεντρώσεις, η πρώτη, της ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι και η δεύτερη, της ΓΣΕΕ, το απόγευμα.

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα γίνει και πάλι από  το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) στις 5.30μμ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…